Mimoriadna informácia: Zrušené podujatie - Divadlo Na Sídlisku: Traja vlci a prasiatko

Články

male
Akademický maliar Ján Raška prichádza do Košíc predstaviť svoju tvorbu na výstave s názvom Triplum levitatis (Trojitá levitácia), ktorá bude sprístupnená verejnosti v Galérii Alfa v Kasárňach/Kulturparku od 26. januára do 25. februára 2024.
Kamene-vo-vreckách_WEB
Spišskonovoveské divadlo Kontra sa prezentuje predstaveniami, ktoré inde neuvidíte. Sú to hry, ktoré bavia ľudí pravidelne na Brodway či West Ende, ale aj v iných metropolách Európy. Je to vždy o dobrej zábave a smiechu a predovšetkým o výkonoch hercov, ktorí dokážu zahrať naozaj všetko.
00-Eva-Holubova-Petr-Ctvrtnicek-labrador-Me-nezadusis-678x381
Najlepšia komédia o živote je tá, v ktorej nechýba štipka tragiky. Osviežujúce divadelné predstavenie rozoberie ilúzie, omyly i skúsenosti jednej ženy naprieč jej životnou púťou, a to samozrejme s patričnou dávkou humoru, nadhľadu a láskavosti.
SCANDI1
Aj 10. ročník prehliadky súčasných severských filmov SCANDI chce divákom predstaviť rozmanitosť a bohatstvo súčasnej škandinávskej kinematografie. Zameria sa na filmy, ktoré boli úspešné na festivaloch alebo mali ohlas u miestneho publika a filmových kritikov. Ponúka filmy, ktoré sú žánrovo rôznorodé a zároveň podnecujú diskusiu o naliehavých spoločenských otázkach.
Malý princ
Silný príbeh plný myšlienok LEPETIT Malý princ, ktorého autorom je Antoine de Saint-Exupéry, v podaní zoskupenia profesionálnych tanečníkov a performerov CREDANCE COMPANY & Maca a Kapela roka v réžii Ladislava Cmoreja zasiahne asi každého.
cestou necestou
OZ Cestou necestou vás pozýva na premietanie šiestich dobrodružných filmov Snow Film Festu 2023 a tri cestovateľské prezentácie o Ázii (Kórea, Čína, Taiwan), Peru a Islande do Kasární/Kulturparku 15. a 16. januára 2024.
orig_Novorocni_Kandracovci_2024_BA__PO_20231124153527
Novoročné koncerty majú vždy svoje čaro. Možno aj preto, že nový rok je vždy poslom nových nádejí a očakávaní. Kandráčovci vás pozývajú do Historickej radnice 6. januára 2024 o 17:00 hod.
Cigánski diabli
Pripravte sa na dávku temperamentu, emócie a skvelého hudobného zážitku. S vianočným koncertom príde do Košíc obľúbený orchester Cigánski diabli. V Historickej radnici to naplno rozbalí 19. decembra 2023 o 18:00 hod. 
muller
Richard Müller je legendou česko-slovenskej hudobnej scény, vynikajúci spevák s nezabudnuteľným hlasom, hudobník, skladateľ a textár. Rozžiarte si s ním magický predvianočný čas na koncerte v rámci Čierna labuť, biela vrana tour v Historickej radnici 18. decembra 2023 o 19:00 hod.  
Kollárovci1
Obrovský záujem a vypredaný koncert Najkrajšie Vianoce s Kollárovcami 15. decembra 2023 v Historickej radnici si vynútil v Košiciach pridať ďalší, a tak keď sa vám nepodarilo zohnať vstupenky na osemnástu hodinu, tak máte príležitosť vidieť a počuť túto kapelu o pätnástej.
ŠUP_TODAY_FB_event
Výstava s názvom ŠUP TODAY, ktorá bude sprístupnená v Galérii Alfa v Kasárňach/Kulturparku od 15. decembra 2023 do 21. januára 2024, predstaví aktuálnu tvorbu jednotlivých odborov Školy umeleckého priemyslu v Košiciach.
zoo1
Nechajte sa vtiahnuť do existenčných problémov dospievajúcej mládeže v autentickej divadelnej adaptácii známeho knižného bestselleru My deti zo stanice ZOO, ktorá je drsná ako život sám.
504x238mm_sialeneNoznicky2
Teatro Wüstenrot príde zabaviť divákov do Historickej radnice s komédiou Šialené nožničky 13. decembra 2023 o 19:00 hod. Čaká na nich zábava, napätie, bláznivé situácie, neočakávané rozuzlenia a pointy.
PLAYERS WARFARES_vystava_zmensena
Vo Výmenníku Važecká bude od 12. decembra 2023 sprístupnená výstava Juliany Matiovej PLAYER’S WARFARES (Hráčske vojny). Prostredníctvom veľkoformátových malieb reaguje na aktuálnu tému vojny, agresie a násilia a ich existenciu vo svete reálnom a zároveň v prostredí virtuálnej reality počítačových hier.
Silné reči
Predvianočný zhon naberá na obrátkach, kuriéri nestíhajú a mamičky sa pri nakupovaní darčekov predierajú davom v štýle Zdena Cháru. Silné reči vám pomôžu na tento stres aspoň na chvíľu zabudnúť.
Miro-Gavran-Babka-4-1
Hru Bábka najúspešnejšieho a najhranejšieho chorvátskeho autora Mira Gavrana, ktorý má ako jediný žijúci autor vlastný festival, uvedie Mestské divadlo Trenčín v Historickej radnici v Košiciach 6. decembra 2023 o 19:00 hod.
Pro educo
Vyberáš si strednú školu, štúdium po maturite alebo prvé uplatnenie na trhu práce? Medzinárodný veľtrh vzdelávania na východnom Slovensku PRO EDUCO, ktorého 15. ročník sa uskutoční v Kasárňach/Kulturparku v dňoch 6. – 7. decembra 2023, ti s tým pomôže.
Deň radosti.jpeg_zmensena
Poďte si zaspomínať na legendárnu dvojicu Milan Lasica a Július Satinský na predstavení Deň radosti (v 21. storočí), ktorú uvedie Štúdio L+S v Historickej radnici 3. a 4. decembra 2023 o 19:00 hod.
Young spirits
Príďte podporiť tvorbu mladých autorov a okúsiť atmosféru novej generácie na 4. ročník multimediálneho projektu módnej prehliadky študentov Školy umeleckého priemyslu v Košiciach Young spirits. Podujatie sa skutoční 30. novembra 2023 o 17:00 hod. v Galérii Alfa v Kasárňach/Kulturparku.
HEX1
Kapela HEX si počas jesenného turné pripravila pre svojich verných fanúšikov takmer dvojhodinový koncertný program, s ktorým vystúpi v Historickej radnici 28. novembra 2023 o 19:00 hod. Pozostávať bude z piesní z nového albumu Kde je tu láska? a z osvedčených hitov i skladieb, ktoré skupina desaťročia naživo nehrala. 
Desmod1
Slovenská rocková skupina Desmod, ktorá je na hudobnej scéne od roku 1996, sa tentoraz predstaví v netradičnom teatro sete pod hlavičkou hesla - Trápno is not dead. Na ich špeciálny koncert sa môžete vybrať do Historickej radnice 27. novembra 2023 o 19:00 hod.
baltazár
A máme tu opäť niečo pre detských divákov. V Historickej radnici ich bude zabávať Strýko Baltazár, ktorý je už neuveriteľných dvadsať rokov na cestách. Príďte s ním osláviť výročie 26. novembra 2023 o 16:00 hod. a pozrite si najúspešnejší rozprávkový muzikál Cesta na severný pól.
Xindl_cropped
S populárnym českým pesničkárom Ondřejom Ládekom, známym ako XINDL X, si košické publikum mohlo zaspievať jeho hity naposledy na vlaňajšom októbrovom koncerte v Kasárňach/Kulturparku. Po roku sa na Slovensko vracia a pozýva na jesenné turné „15 let Návodu ke čtení manuálu“, ktoré zavŕši v Košiciach 25. novembra 2023 o 20:00 hod.
FÍHA
Pre najmenších divákov je určená pesničková šou FÍHA tralala, ktorú deti zažijú 25. novembra 2023 o 17:00 hod. v Historickej radnici. Na osobnom stretnutí zaznie až 23 najobľúbenejších hitov. Škriatok je zárukou toho, že z predstavenia odídu deti naplnené radosťou.
Riddikulus
Vyleštite si svoje bazové prútiky a oprášte okrúhle okuliare, vraciame sa naspäť na Rokfort. Spoločne s návratom temného pána prichádza nezabudnuteľná trojica mladých čarodejníkov, pripravená sa opäť naučiť levitovať s brkom, či vykúzliť svojich patrónov.
Keď sa chcete schuti zasmiať, nemali by ste si nechať ujsť príležitosť byť tam, kde sa ani na chvíľu neprestanete smiať. Postará sa o to divadelno-improvizačná skupina troch stand-up komikov Tri tvorivé tvory, ktorá sa chystá riadne potrápiť vaše bránice.
den_deti_plagat_01
Medzinárodný deň detí sa u nás tradične oslavuje 1. júna, inde vo svete je to na základe odporúčania OSN aj 20. novembra. V metropole východu čaká detváky v pondelok bohatý program. V budove Alfa v Kasárňach/Kulturparku dostanú veľkú porciu zábavy, zážitkov a možnosť spoznať nových kamarátov v čase od 14.00 do 18.00 hod.
Dubček
Mestské divadlo Trenčín pozýva divákov do Historickej radnice na predstavenie Zuzany Mišákovej Moravčíkovej Nádej Dubček, ktoré uvedie 20. novembra 2023 o 19:00 hod.
zahráte mi manžela
Brilantná divadelná komédia Donalda Churchilla Zahráte mi manžela? alebo Maliar izieb prichádza k svojim divákom aj do Košíc. S veľkou chuťou ju naštudovali Zdena Studenková, Zuzana Fialová a Roman Poláčik pod vedením režiséra Ľubomíra Vajdičku. V Historickej radnici na Hlavnej 59 môžete stretnúť herecké ikony 19. novembra 2023 hneď na dvoch predstaveniach o 16:30 a 19:30 hod.
sherlock
Desivo štekajúca kriminálna komédia Sherlock Holmes a záhada rodu Baskerville na motívy rovnomenného diela Sira Arthura Conana Doyla poskytne divákom nezabudnuteľný zážitok, fantastické herecké výkony a počas predstavenia sa zaručene neprestanú smiať.
Duchon1
Hudobný príbeh nesmrteľného bohéma Karola Duchoňa Na srdci mi hraj! ožije v Historickej radnici krásnou hudbou a výbornými činohernými výkonmi v réžii Karola Vosátka 15. novembra 2023 o 19:00 hod.
LET
Nechajte sa uniesť humorným príbehom z oblakov. Presmerujte svoju pozornosť na sviežu, plnokrvne absurdnú a politicky vykonštruovanú komédiu z prostredia kokpitu Let č. 124. Máte chuť lietať? V tom prípade sa vyberte do Historickej radnice 14. novembra 2023 o 19:00 hod.
profesia days
Príďte sa nájsť 14. – 15. novembra 2023 do Kasární/Kulturparku. Najväčší festival príležitostí na Slovensku vám už po piatykrát prinesie do Košíc nabitý 2-dňový program z prostredia trhu práce a predstaví nový otvorený koncept rozhovorov a interakcií medzi návštevníkmi, zamestnávateľmi a odborníkmi.