Mimoriadna informácia: Zrušené podujatie - Divadlo Na Sídlisku: Traja vlci a prasiatko

Články

zastupne-pozadie
Hala umenia patrí k stavebným skvostom, ktoré vás ohúria na prvý pohľad. Netradičné spojenie kultúry a vody prinesie všetkým návštevníkom zážitok, aký dosiaľ neokúsili. Jej oficiálne otvorenie bude už túto stredu o 19:00. Pre všetkých záujemcov je vstup voľný. Európske hlavné mesto kultúry nie je projektom, ktorý bude trvať jeden rok. Kunsthalle svedčí o umeleckom potenciáli, ktorý si Košice vybojovali, a chcú si ho udržať aj do budúcnosti. O metropolu východného Slovenska prejavujú oveľa väčší záujem zahraniční turisti, naplno sa rozvíja aj spolupráca s inými mestami.
zastupne-pozadie
Kým v iných častiach Slovenska je multifunkčné kultúrne centrum stále iba snom, v Košiciach sa stáva realitou. Vďaka prostriedkom Európskej komisie a projektu Európske hlavné mesto kultúry dnes štartujeme investíciu v hodnote takmer 7,5 mil. EUR, ktorá zmení chátrajúci architektonický skvost v centre mesta, starú krytú plaváreň, na moderné umelecké centrum umenia a kultúry. Spoločnosť OHL ŽS, ktorá bola úspešná v procese verejného obstarávanie, začne s rekonštrukčnými prácami najneskôr začiatkom budúceho týždňa.
zastupne-pozadie
dsc_0411-scaled
Otvorená streetdance súťaž, battle a Majstrovstvá SR Slovenského zväzu tanečného športu sekcie IDO v hip-hope The Next Step sa tento rok uskutoční až v zime. Košickú Kunsthalle/Halu umenia ovládne takmer tisícka tanečníkov v rôznych kategóriách 12. – 13. decembra 2020. Ich výkony bude hodnotiť deväťčlenná medzinárodná porota. Počas dvoch dní sa na tanečnej ploche budú striedať súťažiaci rôznych vekových kategórií v disciplínach battle, choreografie, IDO formácie, sóla, dua či skupiny pre začiatočníkov, pokročilých i profesionálov, členov i nečlenov IDO.